Guma Tara (E417) 1 kg, 5 kg, 25 kg
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Guma tara (E417):
- Guma tara to nic innego jak zmielony na proszek peruwiański karob pod łacińską nazwą Caesalpinia spinosa.
- Jest zatwierdzona jako dodatek do żywności i pełni funkcję zagęszczacza i stabilizatora.
- Kraj pochodzenia: Peru
- Oryginalny produkt.
Zastosowanie:
Jest to naturalny stabilizator i "must have" przy produkcji lodów rzemieślniczych, które mają utrzymać swoją strukturę przez więcej niż 12h.
W przemyśle spożywczym pełni funkcję technologiczną, "chłonie" wodę zawartą w mieszance lodowej zapobiega powstawaniu kryształów lodu.
Dozowanie od 2,8g do 3,2g na litr wody zawartej w mieszance.
Najlepsze właściwości wykazuje w procesach na ciepło.
Jeśli zależy Ci na naturalnym produkcie na etykiecie lodów Twojej produkcji to wybierz nasz produkt.
Guma Tara w stosowaniu w procesach na ciepło z naszego doświadczenia utrzymuje swoje właściwości nawet do 90dni w temperaturze magazynowania lodów -20°C.
Opakowanie:
- 1kg oraz 5kg jest pakowany w worki Doypack, zgrzewane, ze struną, dzięki której możesz wielokrotnie korzystać z produktu bez utraty na jego świeżości.
- 25kg jest w oryginalnym opakowaniu producenta.
Zdjęcie nie przedstawia oferowanego produktu. Zdjęcie podglądowe.
Dane techniczne
Podane wartość na | 100 g |
wartość energetyczna | 754 kJ / 180 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 1,5 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 2 g |
sól | 0 g |
błonnik | 86,5 g |