Inulina z cykorii 5 kg, 20kg, 25 kg
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Inulina z cykorii:
- Jest to naturalny, roślinny błonnik stosowany szeroko w przemyśle spożywczym.
- Pozyskiwany z korzenia cykorii proszek poprawia perystaltyke jelit.
- Inulinie przypisuje się naturalne właściwości prebiotyczne.
- Kraj pochodzenia: Belgia
Zastosowanie:
Używany w produkcji lodów nie tylko poprawie ich konsystencję na bardziej kremową, ale także wiąże wodę, a lody wydają się "cieplejsze" na języku. Kolejny "must have" w Twojej pracowni lodów rzemieślniczych. Atrakcyjna pozycja na etykiecie Twoich lodów i ważny aspekt zdrowotny dla osób zwracających uwagę na skład tego co spożywają.
Polecany w stosowaniu na ciepło. Przy stosowaniu na zimno należy odczekać ~15 minut przed frezowaniem.
W lodach wegańskich i sorbetach znacząco poprawia ich konsystencje i ułatwia porcjowanie, zbliża nie-mleczne lody konsystencją do klasycznych lodów na mleku i śmietance.
Opakowanie:
- 5kg jest pakowany w worki Doypack, zgrzewane, ze struną, dzięki której możesz wielokrotnie korzystać z produktu bez utraty na jego świeżości.
- 25kg jest w oryginalnym opakowaniu producenta.
Zdjęcie nie przedstawia oferowanego produktu. Zdjęcie podglądowe.
Dane techniczne
Podane wartość na | 100 g |
wartość energetyczna | 879 kJ / 210 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 8 g |
w tym cukry | 8 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
błonnik | 89 g |