Mączka chleba świętojańskiego (E410) 1 kg, 3kg
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Guma karob (E410, mączka chleba świętojańskiego):
- inaczej mączka chleba świętojańskiego
- naturalny polisacharyd pozyskiwany z bielma nasion drzewa szarańczyna strąkowego (Ceratonia siligua) rosnącego w klimacie śródziemnomorskim.
- Kraj pochodzenia: Włochy
Zastosowanie:
Stosowana jest jako dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Mączki chleba świętojańskiego nie należy mylić z karobem - są to dwa inne produkty.
Naturalny stabilizator do lodów rzemieślniczych. Alternatywa dla Gumy Tary.
Opakowanie:
- 1kg oraz 3kg jest pakowany w worki Doypack, zgrzewane, ze struną, dzięki której możesz wielokrotnie korzystać z produktu bez utraty na jego świeżości.
Zdjęcie nie przedstawia oferowanego produktu. Zdjęcie podglądowe.
Dane techniczne
Podane wartość na | 100 g |
wartość energetyczna | 929 kJ / 220 kcal |
tłuszcz | 0,65 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,09 g |
węglowodany | 49,08 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 4,62 g |
sól | 0 g |
błonnik | 39,8 g |